GENOMFÖRT PROJEKT– NYPRODUKTION

KUNGSBERGET, BÅSTAD

MED EN UTSIKT MAN ALDRIG FÅR NOG AV

Det första man slås av när man kommer upp till Kungsberget är den hänförande utsikten. Nedanför breder Båstad ut sig och i fonden glittrar Laholmsbukten. Idéerna för tomten har varit många genom åren men den sluttande terrängen har hela tiden stoppat planerna. Utmaningen i projektet låg i att ta till vara den hänförande utsikten och samtidigt bemästra de tekniska svårigheterna. Lösningen blev tre individuella huskroppar med fem lägenheter i vardera där varje lägenhet har fri utsikt.

Planlösningarna är genomarbetade och funktionella med dubbla badrum och en effektfull siktlinje från entréerna och vidare genom hela lägenheten. Det hela kompletteras med en estetisk förvaringslösning från hallen och sömlöst vidare till köket. Men framför allt kännetecknas upplevelsen av de enorma glaspartierna i de sociala ytorna som tar vara på den fantastiska utsikten. Varje lägenhet har en stor balkong eller terrass i anslutning till kök och vardagsrum som sedan sträcker sig vidare runt huset så att den kan nås från alla rum.

Ambitionen var att skapa ett både exklusivt och trivsamt boende vilket förverkligades genom den gemensamma infinitypoolen och en spaavdelning som ger viktiga sociala ytor som komplement till de privata balkongerna. Kungsberget är unikt i sitt slag och var dessutom tekniskt utmanande vilket krävde kompetens, engagemang och hjärta i genomförandet.

SNABBFAKTA

Inflytt: 2019
Antal bostäder: 16
Storlekar: 35-116 kvm
Arkitekt: Andreas Martin-Löf
VÅRA PROJEKT

KONTAKTA OSS GÄRNA!

EMAIL: info@strandlyckanprojekt.se

TELEFON: +46 733 92 53 52

Strandlyckan Projekt AB

Södra Promenaden 59

211 38 Malmö